Σάββατο, Ιούλιος 02, 2022
Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015 21:38

Πρόσκληση εθελοντών για τις καλοκαιρινές δράσεις τη Βιβλιοθήκης "Αδαμάντιος Κοραής"

“Νομίζω ότι η υγεία του πολιτισμού μας, το βάθος της συνείδησής μας για τα θεμέλια του πολιτισμού μας, και οι ανησυχίες μας για το μέλλον, όλα μπορούν να δοκιμαστούν υπό το κατά πόσο καλά μπορούμε να υποστηρίξουμε τις βιβλιοθήκες μας.”
Carl Sagan

Το νέο εφορευτικό συμβούλιο της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης «Αδαμάντιος Κοραής», στα πλαίσια του σχεδιασμού μιας σύγχρονης πολιτικής για τη βιβλιοθήκη, προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, προσκαλεί όλους όσους ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντική εργασία, για την υλοποίηση των καλοκαιρινών  δράσεων της Βιβλιοθήκης«Αδαμάντιος Κοραής».

 Όσοι επιθυμούν να υποστηρίξουν την προσπάθεια αλληλεπίδρασης της βιβλιοθήκης με την τοπική κοινωνία, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην online αίτηση συμμετοχής πατώντας στον σχετικό υπερσύνδεσμο. Μετά τις 20 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με  τους εθελοντές/ντριες για τον σχεδιασμό των καλοκαιρινών δράσεων, όπως, επίσης και για την κατάθεση απόψεων σχετικά  τον μελλοντικό σχεδιασμό των δράσεων της βιβλιοθήκης. Η ανάπτυξη του δικτύου εθελοντών, πέρα από την υποστήριξη των δράσεων, έχει ως στόχο την δημιουργία μιας κοινότητας ανθρώπων που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη της δυναμικής της βιβλιοθήκης και την ενεργό συμμετοχή της στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Στόχος μας είναι η βιβλιοθήκη μας να λειτουργεί ως «ζωντανός οργανισμός» με  πολυδιάστατο ρόλο προσφοράς στην εκπαίδευση, στο περιβάλλον, στις ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, στον πολιτισμό και η συμμετοχή των πολιτών είναι απαραίτητη για την υποστήριξη του ρόλου αυτού.

Την αίτηση για τον εθελοντισμό μπορείτε να την αναζητήσετε και να την συμπληρώσετε με τους εξής τρόπους:

  • online στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: Πατήστε εδώ
  • Στα γκισέ της Βιβλιοθήκης σε έντυπη μορφή

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θα είναι ανοικτή μέχρι τις 20 Ιουνίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Βιβλιοθήκη στο τηλέφωνο: 2271044246

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι θα δοθούν βεβαιώσεις στους εθελοντές που θα συμμετάσχουν στις δράσεις της καλοκαιρινής εκστρατείας. Το χρονικό διάστημα που θα λάβουν χώρα οι δράσεις είναι την καλοκαιρινή περίοδο Ιουλίου- 15 Αυγούστου 2015 και οι ημέρες και ώρες απασχόλησης των εθελοντών θα καθοριστούν από τους ίδιους τους εθελοντές, σύμφωνα με τις προγραμματισμένες δράσεις που θα ορίσει η Βιβλιοθήκη.

Read 7466 times