Τετάρτη, Μαϊος 31, 2023
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2007 20:53

Ανακοίνωση του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης Χίου «Αδ. Κοραής»

Ανακοίνωση του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης Χίου <<Αδ. Κοραής>>.

Χίος, 1η Δεκεμβρίου 2007

Το Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης «Αδ. Κοραής» ανακοινώνει ότι κατά την τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε τη δημιουργία τμήματος της Βιβλιοθήκης που θα αφορά το ψηφιακό υλικό ( CD, DVD, κασέτες, κλπ) και το οποίο πολύ σύντομα, μετά την καταγραφή και την αρχειοθέτησή του, θα μπορεί να οργανωθεί σε δανειστικό τμήμα. Ήδη, παρελήφθη αρκετό υλικό (δωρεάν) από την υπηρεσία της εκπαιδευτικής τηλεόρασης και το οποίο θα αποτελέσει τον αρχικό σπόρο της όλης προσπάθειας.
 
Το Συμβούλιο θεώρησε αναγκαίο να προχωρήσει στην απόφαση αυτή αφού  στην εποχή μας πλέον το ψηφιακό υλικό καλύπτει όλα σχεδόν τα πεδία της πληροφορίας, της γνώσης και της επιστήμης. Ο βασικός στόχος μας είναι να αποτελέσει και το τμήμα αυτό σημαντικό κομμάτι του υλικού που θα διαθέτει η Βιβλιοθήκη της Χίου. Ταυτόχρονα,  μπορεί να αποτελέσει, σε βάθος χρόνου, την κιβωτό σωτηρίας αξιόλογου ψηφιακού υλικού από την Εκπαίδευση, την Τέχνη, τον Πολιτισμό και την καθημερινή ζωή της Πατρίδας μας.
Για τούτο, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης αυτής κάνομε έκκληση προς όλους τους συμπολίτες μας που διαθέτουν ψηφιακό υλικό και είτε δεν το χρειάζονται, είτε το έχουν σε περισσότερα αντίγραφα, είτε είναι υλικό δικής τους παραγωγής, να το προσφέρουν στη Βιβλιοθήκη, να γίνουν δωρητές της, και να είναι βέβαιοι ότι το υλικό αυτό  θα τύχει της καλύτερης δυνατής φροντίδας αλλά κυρίως χρησιμοποίησής του, από τις επόμενες γενιές.


Το Εφορευτικό Συμβούλιο

Read 2285 times