Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Τρίτη, 07 Ιουνίου 2011 13:00

Δανειστική βιβλιοθήκη αυτοεξυπηρέτησης στον Καρφά

Ο Σύλλογος «Φίλοι του Καρφά» σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής» προσφέρουν σε κατοίκους, παραθεριστές και τουρίστες τη δυνατότητα δανεισμού βιβλίων με αυτοεξυπηρέτηση (self- service) από τη μικρή δανειστική βιβλιοθήκη που έχει στηθεί στην μικρή πλατεία του Καρφά πίσω από το κέντρο Γιαμού στο νότιο άκρο του πεζόδρομου.
     Η βιβλιοθήκη (μια δίφυλλη ντουλάπα με ράφια) έχει εφοδιαστεί με ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα βιβλία αρκετών κατηγοριών κυρίως όμως με διηγήματα, μυθιστορήματα αλλά και με αρκετά βιβλία επιστημονικού ενδιαφέροντος.
    Το κύριο χαρακτηριστικό της βιβλιοθήκης αυτής είναι ότι θα λειτουργεί με αυτοεξυπηρέτηση 24 ώρες την ημέρα. Ο αναγνώστης θα παίρνει το βιβλίο που επιλέγει και θα το επιστρέφει μόλις το διαβάσει ή  όταν δεν το χρειάζεται άλλο. Δεκτές και οι προσφορές βιβλίων από συμπολίτες για βιβλία αυτής της κατηγορίας που δεν τα χρειάζονται και θα είναι μια συμβολή τους στο  έργο αυτό. Μία μικρή  ανακοίνωση στο χώρο της βιβλιοθήκης ενημερώνει με αυτές τις οδηγίες.
    Σημειώνουμε ότι τα βιβλία που τοποθετήθηκαν στη βιβλιοθήκη αυτή είναι από τα πολλαπλά που έχει το δανειστικό τμήμα της Βιβλιοθήκης και προφανώς δεν ανήκουν σε συλλογές δωρεών. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα πολύ σύντομα να εμπλουτίσομε ακόμα περισσότερο τη βιβλιοθήκη αυτή,  παρά το ότι είναι ήδη σχεδόν γεμάτη. Κύριος στόχος του Συλλόγου Φίλων του Καρφά και της Βιβλιοθήκης «Κοραής» είναι να συμβάλουν ως κοινωνική προσφορά με κάποιο τρόπο,  ο οποίος εκτός από χρήσιμος τις ώρες της ξεκούρασης, πιστεύουμε ότι είναι και συμβολικός και προς τους συντοπίτες μας αλλά και προς τους ξένους επισκέπτες μας.

Εκ μέρους των Διοικήσεων

Παύλος Καλογεράκης